Starta en ny verksamhet inom städning

Starta en ny verksamhet inom städning

 

För den som kanske tröttnat på sin karriär, eller den som inte vet vilken karriär man ska välja i livet, finns det många olika alternativ att välja mellan. I dagens samhälle kräver många jobb och yrkeskategorier en högskoleutbildning, något som alla inte har möjlighet att genomföra. Men det finns många olika sätt att klättra på karriärstegen utan att behöva gå långa utbildningar – man kan bland annat starta en egen verksamhet!

 

Om man vill starta eget är det klokt att ha ett intresse som man vill jobba inom, men det finns även andra vägar att gå. En sak som det finns otroligt mycket behov av är städning. Så varför inte starta upp en egen städfirma?

 

Vad kan man göra?

 

När man tänker på städfirmor kanske tankarna oftast går till att städa hem åt privatpersoner. Men det är verkligen långt ifrån allt som man kan göra. Många företag är i behov av städhjälp och erbjuder oftast välbetalda kontrakt till firmor som gör ett bra jobb. Även bostadsrättsföreningar, affärer, boenden eller andra verksamheter är ofta i behov av städning och man kan som städbolag ofta hitta mängder av jobberbjudanden.

 

Hur sköter man en sådan verksamhet?

 

Om man vill starta upp eget inom städning kan man göra det på olika sätt. Antingen kan man börjar arbeta på en befintlig firma och klättra sig upp till arbetsledare eller platschef, för att sedan kanske kunna ta över som chef när man arbetat länge nog. Vill man starta eget från början behöver man hitta medarbetare att anställa för städningen i sig, men även för administrativt arbete.

 

Om man är duktig på städning, såväl som marknadsföring och att få kontakta med rätt människor kan det vara en guldgruva att starta en städfirma Stockholm. Behovet för städning finns där – och kommer alltid att finnas oavsett vad. Företag behöver städning, privatpersoner behöver hjälp med flyttstädning stockholm och det finns mängder av andra verksamheter eller organisationer som också behöver städning.

 

Hur blir man framgångsrik?

Precis som med alla yrken så kan man börja litet och växa sig större. Kanske kan verksamheten börja med att man erbjuder hemstädning  tillsammans med ett par kollegor, där man kommer hem till privatpersoner och städar. När man börjat tjäna lite pengar på det kanske man har råd att börja åka ut längre bort för att städa, och då kan man höra av sig till företag och mindre verksamheter och fråga om de har behov av städning. Efter ett tag kanske man har skaffat sig ett bra rykte, och då kommer förfrågningar att börja rulla in.

 

När man funnits inom branschen ett par år kanske det till och med går så pass bra att man kan bli en franchise, och öppna upp nya verksamheter under samma företagsnamn i flera städer. På så vis kanske man till och med bara kan jobba deltid själv, och låta anställda sköta både städning, ekonomi och marknadsföring, medan man själv bara har kontakt med kunder och sköter om rollen som VD. Det låter väl inte så tokigt?

 

Även små jobb kan bli stora

 

Det vi vill säga med den här artikeln är att även arbeten som kan kännas som “små” – kan bli riktigt, riktigt stora. Bara för att man inte har gått en lång utbildning betyder inte det att man inte kan bli otroligt framgångsrik. Det finns alltid sätt att nå toppen, oavsett vilken yrkeskategori man tillhör. Genom hårt arbete blir man oftast belönad, och vem vet, kanske sitter man där om 10 år som högsta chefen för en städ-franchise som finns över hela världen och tjänar miljoner kronor varje år? D

 

Starta en ny verksamhet inom städning   För den som kanske tröttnat på sin karriär, eller den som inte vet vilken karriär man ska välja i livet, finns det många olika alternativ att välja mellan. I dagens samhälle kräver många jobb och yrkeskategorier en högskoleutbildning, något som alla inte har möjlighet att genomföra. Men det…