Måla om fasaden och byt dörr på samma gång

Så här inför vår och sommar kan det vara en bra idé att se över om fasaden på huset behöver målas om. Vinterns kyla och hårda väderförhållanden har förmodligen slitit på färgen och huset kan må bra av ett fräscht lager färg, så att det är fint och fräscht inför sommarens varma dagar.

Byt dörr i samband med målningen

Om man ska påbörja en ommålning av fasaden kan det vara läge att se över om något annat på huset behöver bytas ut i samma veva. Kanske är det dags att byta ytterdörr? Våra dörrar är något vi sällan tänker på att behöver renoveras eller bytas ut, men precis som allt annat i huset har de också en viss levnadslängd. Genom att byta ut dörren kan man dessutom ge hela huset en ny look! Kanske väljer man en dörr i en helt annan färg än fasaden, för att ge huset lite karaktär? Idag finns det mängder av olika stilar på ytterdörrar och man kan egentligen välja och vraka efter vad man själv vill ha. Det finns inga gränser!

Hitta rätt dörr för huset

Det finns mängder av olika dörrar att välja mellan, om man ska byta ytterdörrar. Beroende på husets stil kan man välja mellan olika material, tjocklekar, färger och stilar – och huruvida dörren ska ha fönster eller inte.

Om man letar efter en nya pvc-fönster kan man kontakta bygghandlare eller inredningsaffärer. De kan, om inte erbjuda en dörr, peka en i rätt riktning mot var man kan hitta en som passar bra ihop med huset. Ett bra tips är dessutom att köpa dörren i samband med att man köper färg till fasaden, för att se till så att de båda passar bra ihop och ger huset en snygg look!

Så här inför vår och sommar kan det vara en bra idé att se över om fasaden på huset behöver målas om. Vinterns kyla och hårda väderförhållanden har förmodligen slitit på färgen och huset kan må bra av ett fräscht lager färg, så att det är fint och fräscht inför sommarens varma dagar. Byt dörr…