Inköpsguide för dig som ska flytta till eget

Inköpsguide för dig som ska flytta till eget

När man ska flytta hemifrån för första gången i sitt liv är det alltid väldigt mycket prylar som behöver köpas. Det som dock oftast inte går ihop med inköpslistan över det nya hemmets prylar och möbler är ekonomin, så det gäller att prioritera. Möbler är ett måste så som säng och köksbord. Soffa, tv-bord och andra bekvämare möbler kan man vänta med, men självklart vill dom flesta som flyttar även köpa det för att kunna få plats med vänner och bekanta.

Vet man i god tid när man ska flytta kan man i lugn och ro leta efter begagnade möbler och husgeråd via köp och sälj siter på internet. Ofta tappar både möbler och hushållsmaskiner upp till 70% av sitt värde efter bara något år, så med det sagt förstår dom flesta att det finns mycket pengar att spara när man letar begagnat. Men förutom självklara saker som bestick, tallrikar, glas och möbler så finns det en hel del andra saker som förenklar ens liv som behövs i hemmet. I denna artikel kommer vi fokusera på elektronikprodukter som behövs i hemmet.

 

Skaftdammsugare

I varje hem behövs en dammsugare. Man kanske tänker att en vanlig sopborste kommer fungera fint, men så är det inte. Efter bara någon vecka kommer dammråttorna så köp en dammsugare innan du ens flyttat in. Flyttar man till en stor lägenhet kan man med fördel köpa en vanlig nätdriven dammsugare så man får en bra räckvidd och inte behöver oroa sig för att batteriet i dammsugaren ska ta slut efter halva städningen. Flyttar man till en mindre lägenhet som dem flesta människor gör första gången dom flyttar, så är en skaftdammsugare perfekt för uppdraget. Skaftdammsugare tar väldigt lite plats i hemmet när den ska förvaras och hängs för det mesta upp i en laddningsstation så att den alltid är fulladdad när den ska användas.

Har man en stor budget när man flyttar hemifrån så köp dig en robotdammsugare så slipper man jobbet med dammsugningen. Robotdammsugare finns i flera prisklasser, allt från robotar som bara roterar runt i rummet och tar bort den värsta smutsen till avancerade robotar som städar efter uträknade mönster och både moppar och dammsuger dina golv.

 

Kaffebryggare

Varje hem i Sverige måste ha en kaffemaskin eller kaffebryggare. Även om man själv inte dricker kaffe så kommer det finnas folk runt omkring dig som vill ha kaffe när dom besöker dig. Speciellt vid kalas och till inflyttningsfikat. Kaffemaskiner finns i mängder av prisklasser, men en vanlig hederlig kaffebryggare för några hundralappar kommer göra jobbet.

 

Mikrovågsugn

En mikrovågsugn är ett måste i hemmet. Hur ska man annars värma matrester eller vetekudden till kvällen? Ugnen fungerar att värma både matrester, fryspizza och vetekuddar i, men det tar väldigt mycket längre tid. Investera i en mikrovågsugn och lägg tiden på något roligare än att vänta på att maten ska bli varm i ugnen.

Strykjärn

Att kläderna inte kommer strykas av mamma efter man flyttat hemmifrån är ett faktum. Investera i både strykjärn och strykbräde så att dina skjortor är strukna till framtida jobbintervjuer och festkvällar.

Vet man inte hur man stryker en skjorta kan man alltid kolla instruktionsfilmer på youtube. Klara man fortfarande inte av det så köp en steamer. En steamer är en riktigt smidig pryl som används genom att man hänger upp ett plagg på en galge och helt enkelt ångar kläderna tills de är släta. Fungerar till alla plagg, men nackdelen är att man ej kan göra pressveck med en steamer.

 

Smörgåsgrill

Är man student så kan man glömma lokala kiosken grillade paninimackor för 70kr/st. Gör dina egna istället för en bråkdel av priset i kiosken. Med en smörgåsgrill kan man snabbt och på ett väldigt enkelt sätt göra sina egna grillade paninimackor. Köp lite gott bröd och pålägg du gillar för att sedan grilla mackan i din smörgåsgrill så kan du äta panini varje dag igen.

 

Elvisp

En elvisp känns onödigt säger många när man tar med den i listor som denna. Men har de personerna verkligen vispat grädde för hand med en vanlig visp? Antagligen inte.. Är man inte atlet i världsklass så är det i princip omöjligt att få grädden att tjockna med en vanlig visp. En billig elvisp är dessutom en billig pryl så se till att den finns med på inköpslistan.

 

Brödrost

Alla som glömt stänga brödpåsen några timmar vet hur torrt och äckligt brödet blev. Med en billig brödrost så rostar du mackorna torra som färska och inget bröd kommer gå till spillo. Har man inte råd med både smörgåsgrill och brödrost så prioritera brödrosten. Med en brödrost kan man grilla mackor med ost i också bara man lägger rosten på sidan. Fantastiskt resultat men inte lika gott som med en smörgåsgrill!

 

Vattenkokare

Vattenkokare finns i varje hem som har ett eluttag av en anledning – De är fantastiska!

Med en billig vattenkokare slipper man spilla kokande vatten över fingrarna när man häller upp sin kopp te på kvällen. Att hälla kokande vatten från en kastrull ner i en kopp kommer för eller senare resultera i en brännskada. Vattenkokare är även riktigt bra att ha när man ska desinficera knivar och skärbräden. Koka helt enkelt upp vatten och häll över objektet som ska desinficeras.

 

Fritös

Fritösen är ett av de köksredskap i världen som används mest. Med en billig fritös kan du göra allt från egna goda pommes till hemmagjorda chips. Tänk själv om du skulle börja göra egna chips hemma för en bråkdel av vad du annars köper dom för vilken besparing det kommer bli! Den enda nackdelen med en fritös är att maten blir fet. Köp därför alltid en badrumsvåg så får du stenkoll på hur mycket friterat du kan äta!

Inköpsguide för dig som ska flytta till eget När man ska flytta hemifrån för första gången i sitt liv är det alltid väldigt mycket prylar som behöver köpas. Det som dock oftast inte går ihop med inköpslistan över det nya hemmets prylar och möbler är ekonomin, så det gäller att prioritera. Möbler är ett måste…