Vilken bil ska man välja?

Vilken bil ska man välja?

För er som går i tankarna på att köpa ny bil kan det finnas många faktorer att ta in i beräkningen. Man kanske har en viss budget att förhålla sig till, man kanske tycker om ett visst märke lite extra mycket. Vissa kanske dessutom vill att den nya bilen ska vara bättre för miljön och drivas av förnybart bränsle.

 

Idag finns det många olika typer av bilar att välja mellan. Dels vanliga bensinbilar, dels elbilar eller hybrider, som drivs delvis av el och delvis av bensin. På grund av miljöpåverkan som bensinbilar har är det många som väljer att köpa bilar som drivs av el, då det är betydligt mycket bättre för miljön. När man kör en elbil tankar man inte med bensin, utan laddar istället bilen med en egen laddbox.

 

Varför välja elbil?

Det finns många argument till varför man bör välja elbil, när man ska köpa en ny bil. Det första argumentet är givetvis miljön. En bensinbil släpper ut mer än 80% mer koldioxid än vad en elbil gör över sin livstid. Med dessa siffror i bakhuvudet är det enkelt att förstå varför fler och fler biltillverkare väljer att satsa på elbilar.

Även prismässigt kan man se att elbilar är bättre än bensinbilar. Detta på grund av att man som ägare av en elbil kan få avdrag på kostnaden, då man slipper betala miljöskatt på sin bil. 

 

Köp en elbil och installera laddbox hemma

 

Som ägare av en elbil behöver du såklart ha ett sätt att ladda din bil. Många kommuner har laddstationer utplacerade runtom i staden, för att göra det enklare för elbilsförare att ladda sina bilar oavsett var de befinner sig. Men för enkelhetens skull är det alltid bra att köpa laddbox till hushållet – annars blir det svårt att ladda bilen hemma!

Vilken bil ska man välja? För er som går i tankarna på att köpa ny bil kan det finnas många faktorer att ta in i beräkningen. Man kanske har en viss budget att förhålla sig till, man kanske tycker om ett visst märke lite extra mycket. Vissa kanske dessutom vill att den nya bilen ska…