5 saker att tänka på vid badrumsrenovering

5 saker att tänka på vid badrumsrenovering

 

Ett riktigt snyggt, fräscht och lyxigt badrum är en dröm för många. Att få byta ut sitt nuvarande badrum mot ett som man valt ut helt själv, med alla de rätta tillvalen och den rätta stilen. Att renovera badrum + ort kan kännas långt borta, det kostar ju en del och man kanske inte är på rätt plats i livet för det än, men snart – snart ska det ske. Tills dess kan man börja fundera lite på hur man vill att det nya badrummet ska se ut. Det finns många faktorer att ta in i beaktning, allt från belysning till färgval och materialval. Här kommer fem tips på saker som man kan börja tänka på redan nu – för att renoveringen ska gå lite snabbare.

 

  1. Hur stort?

En bra tumregel att utgå ifrån när man ska renovera är att bestämma sig för en storlek. Bor man i lägenhet kanske man inte har så mycket yta att röra sig på, man kanske måste förhålla sig till ytan som det tidigare badrummet redan finns på. Men i vissa fall kan man utöka ytan, speciellt om man bor i hus eller i lägenhet där det finns utrymme för att riva väggar eller göra om i planlösningen. Om man ska genomföra en badrumsrenovering + ort kan det vara bra att se över storleken med firman som ska renovera, så att man vet att ens vision är möjlig att förverkliga.

 

  1. Vilken stil?

Badrum kommer i så många olika stilar och varianter idag! Det finns vackra badrum i marmor, lite mörkare, lyxigare badrum i fin natursten, charmiga badrum… Ja, det är en hel djungel att välja mellan. Om man ska renovera badrum värmdö kan det vara bra att bestämma sig för vilken färgskala och vilka material man vill använda, till att börja med. Det kan man få hjälp med hos kakelbutiker, där man kan få titta och känna på kaklet innan ma bestämmer sig, eller direkt från firman man anlitar.

 

  1. Golvvärme eller inte?

Egentligen är det en dum fråga, för alla vill väl ha golvvärme! Det är ju så himla mysigt att gå på. Men att tänka på är att det kan bli dyrt med golvvärme, då det är en källa som konstant förbrukar el. Prata med de som ska renovera för att ta reda på om golvvärme är optimalt i det nya badrummet eller inte.

 

  1. Vilken belysning?

Belysning är en viktig del av ett badrum. Beroende på vad man behöver kunna göra i badrummet kan det spela stor roll. Om man behöver ha bra belysning kan det vara värt att se över flera alternativ, såsom taklampa och spotlights vid badrumsspegeln. Eller kanske en spegel med bakgrundsbelysning? Det finns många olika alternativ för belysning när man ska renovera badrum + ort.

 

  1. Hur stor budget?

Den stora frågan som alltid dyker upp när det är dags att renovera badrum nacka. Vilken budget ska man lägga? Frågan mynnar egentligen ut i ur lyxigt man vill ha det. Om man är ute efter ett riktig förstklassigt badrum bör man kanske tänka in en lite högre budget, men man kan göra riktigt bra grejer med en låg budget också. Om man dessutom arbetar med ett lite mindre badrum kommer man automatiskt att hålla en lägre budget då ytan inte är lika stor.

 

Det bästa tipset är egentligen att kontakta en firma som genomför badrumsrenovering Stockholm och efterfråga en offert på hela arbetet. Då kan man dessutom få tips och råd kring sina idéer, och ta reda på om drömmarna för det nya badrummet går att genomföra på det sätt man vill att det ska!

 

5 saker att tänka på vid badrumsrenovering   Ett riktigt snyggt, fräscht och lyxigt badrum är en dröm för många. Att få byta ut sitt nuvarande badrum mot ett som man valt ut helt själv, med alla de rätta tillvalen och den rätta stilen. Att renovera badrum + ort kan kännas långt borta, det kostar…