Installera accesspunkter för en bättre uppkoppling

Installera accesspunkter för en bättre uppkoppling

 

När man bor i ett hus eller i en stor lägenhet kan man uppleva att internet är sämre på vissa platser i bostaden. Det kan bero på att routern är placerad för långt bort från rummet man befinner sig i, vilket skapar ett sämre nätverk. Som tur är finns det hjälpmedel för att åtgärda detta problem – nämligen accesspunkter! Kolla med din itsupport så får du reda på vilken utrustning som blir bäst för dig.

Vad är en accesspunkt?

En accesspunkt fungerar som en förlängning av routerns signal. Man placerar ut dessa runtom i huset för att förstärka signalen och skapa en bättre uppkoppling genom hela huset. Accesspunkten kan placeras var som helst i huset, på hur många olika platser som helst beroende på husets storlek.

Få hjälp att förbättra uppkopplingen

Det finns många åtgärder att ta för att förbättra uppkopplingen i hemmet. Det kan vara dags att dra nätverkskabel, om den gamla inte presterar lika bra som den borde. Men accesspunkter är en bra början, speciellt om man misstänker att den dåliga uppkopplingen beror på husets storlek eller routerns placering. Man bör alltid placera routern centralt i huset för att få uppkoppling till alla rum, men i vissa fall kan bostaden helt enkelt vara för stor för att signalen ska nå fram. Då är accesspunkter ett bra verktyg för att få ordning på uppkopplingen genom hela huset.

 

Om man misstänker att det finns större, bakomliggande problem till en dålig uppkoppling kan det vara en bra idé att kontakta en nätverkstekniker. De kan undersöka problemet och ge en lösning – oavsett om det handlar om att byta ut routern, skaffa accesspunkter, lägga om kablar eller någonting helt annat. Genom att ringa till sin internetleverantör kan man snabbt få kontakta med en tekniker som dels kan ge tips och råd över telefon, eller dels komma hem till bostaden för att få en överblick av situationen.

 

Installera accesspunkter för en bättre uppkoppling   När man bor i ett hus eller i en stor lägenhet kan man uppleva att internet är sämre på vissa platser i bostaden. Det kan bero på att routern är placerad för långt bort från rummet man befinner sig i, vilket skapar ett sämre nätverk. Som tur är…