5 tips för den som ska köpa en ny bil

5 tips för den som ska köpa en ny bil

 

För er som ska köpa ny bil finns det många saker att tänka på. Det är ett stort beslut, att välja en ny bil, och det är något som tål att tänkas på. När man köper begagnad dator är det ofta inte allt för knepigt, men det är mer att tänka på när man köper ny bil. Man behöver få ett bra pris, en bil med bra funktioner, rätt tillbehör och dessutom garanti. Vi har tagit fram en händig lista med 5 tips för den som ska köpa en ny bil och behöver lite hjälp på traven för att hitta rätt.

 

  1. Tänk efter: ny eller begagnad?

 

Det är otroligt kul att köpa en sprillans ny bil – men det finns för- och nackdelar med både nya och begagnade bilar. Om man har bestämt sig för att köpa en helt ny bil är det egentligen bara att bege sig till närmsta bilhandlare för att hitta en bra modell. Köper man begagnat måste man göra lite research för att hitta en modell till ett bra pris som inte är allt för sliten. Överväg för- och nackdelarna med ny versus begagnad bil och var säker på valet innan köpet. Det kan vara fördelaktigt att köpa en begagnad bil om man inte har samma krav som en ny bil kanske måste uppfylla, till exempel. Tar du din bil till en bilverkstad kan du vara säker på att dom går igenom den ordentligt.

 

  1. Se till att få med allt som behövs

 

Något som är bra att veta om man köper en ny bil är att allt man behöver ingår. Det kan vara däck, varningstriangel eller andra saker som man behöver ha i en bil. Om både sommar- och vinterdäck ingår i köpet kan man med fördel förvara däcken man inte använder på ett däckhotell Göteborg för att slippa ha så mycket saker i sitt eget hem. Många återförsäljare kan tipsa om bra företag eller verkstäder som erbjuder däckförvaring redan vid köpet!

 

  1. Säkerställ att garantin finns där

 

En av de viktigaste sakerna att hålla koll på när man köper en ny bil är att man får en bra bilgaranti. Det finns olika garantier för olika slags bilar. En ny bil brukar generellt sett ha en nybilsgaranti, men det finns även bilgaranti för äldre bilar. Dessa garantier erbjuder egentligen samma sak som för nya bilar, men villkoren kan se lite annorlunda ut. Det bästa man kan göra när man köper en ny bil, eller en begagnad, är att fråga återförsäljaren om vilken garanti man får och vad den erbjuder. Bilgaranti gammal bil har som sagt oftast bra villkor de också.

 

  1. Dubbelkolla så att ingenting är fel

 

En helt ny bil har sällan några fel då den aldrig tidigare haft en ägare. En äldre bil däremot kan ha fel som man inte ser vid köpet. Därför är det viktigt att se över så att service är genomförd, såväl som besiktning. Man kan få hjälp med båda delarna hos en bilverkstad Göteborg – men det är något som återförsäljaren bör kunna informera om redan innan köpet går igenom. Om inte denna information finns är det oftast något fel på bilen.

 

  1. Välj bil efter funktion, inte märke och pris

 

Vi vet att man gärna köper en bil från sitt favoritmärke – men det kan vara klokt att se över sina alternativ innan köpet. Kanske finns det ett annat märke som erbjuder samma funktioner till ett bättre pris! Det viktigaste med en bil är att den erbjuder de funktioner man behöver, inte vilket märke den har.

5 tips för den som ska köpa en ny bil   För er som ska köpa ny bil finns det många saker att tänka på. Det är ett stort beslut, att välja en ny bil, och det är något som tål att tänkas på. När man köper begagnad dator är det ofta inte allt för…